Proč je důležité čištění vlasů od nánosů tvrdé vody

Proč je důležité čištění vlasů od nánosů tvrdé vody

Proč je důležité čištění vlasů od nánosů tvrdé vody

August 22, 2022

Proč je důležité čištění vlasů od nánosů tvrdé vody?

 

Začnu úplně jednoduše. Všichni máme doma varnou kondici, že? Nebo alespoň poměrná většina z nás. A taky všichni víme, co se děje, když konvici používáme s klasickou kohoutkovou vodou, která není přefiltrovaná. Ano, tak přesně tohle se děje i na vašich vlasech. 

Při každém mytí , zůstává nepatrný film tvrdé vody i na vlasech. Vcelku by se dalo říci, že by ničemu nevadil. Jenže ono bohužel trochu vadí. Na vlasech se usazuje tvrdá voda, minerály a těžké kovy. Nejen že vaše vlasy se stávají matnější, ale může hůř chytat barva, zvýšit se lámavost, a blondýnky jistě znají i zašedlost či narezlost svých melírů.

V kadeřnických salonech už bývá častým zvykem, že se alespoň jednou až dvakrát do roka vlasy vyčistí. Minimálně při první návštěvě. 

Kadeřník tak eliminuje nechtěných chemický proces, který by tak z nánosů minerálů a těžkých kovů mohl nastat. Zároveň se odstraní nechtěná krusta, která brání maximálnímu průchodu výživných látek při aplikaci masky a kondicionéru. Přes takovou bariéru se vlasová péče dostává hůře.

 

Čištěním vlasů je na bázi aktivního vitamínu C, a pokud tuto složku nejste alergičtí, je tato služba absolutně netoxická a šetrná. Odměnou pak budou vlasy lesklé, dobře vyživitelné, se sníženou lámavostí a vzdušné.

YTFkNzkxN